Како вработените да ги направиме тимски играчи?

Да беше така лесно, немаше да има потреба од цели предмети и науки за проучување на тие сложени внатрешни интерактивни процеси во рамките на групите и на компаниите. Едноставно, кога ќе собереме повеќе луѓе заедно, тие на почетокот се само група. А, група е многу далеку од тим. Раководителот (читај менаџерот и лидерот) од таа…

Има ли корист од асертивноста?

Во нашата култура тоа е нешто за што малку се зборува, а уште помалку се практикува. Сè е некако заобиколено и маскирано, како во целофан. Да не се истакнуваме, да не изгледаме алчни, да не изгледаме груби, па што ќе кажат соседите, роднините, вработените… Асертивноста е најповрзана со лидерството. Без неа нема лидерство, влијание и…

Зошто е важно да ја развиеме ЕМОЦИОНАЛНАTA интелигенција

  EQ E НОВОТО ВИСОКО IQ Многу експерти, денес, веруваат дека емоционалната интелигенција може да е и поважна од когнитивната интелигенција и дека е позаслужна за успехот, квалитетот на личните и професионални релации и за севкупната среќа. ЕИ е одговорна за вашата внатрешна среќа и надворешен успех! Емоционалната интелегенција не е само важна за оние кои…

Откриј кој е твојот стил на комуникација

Секој има карактеристичен стил на комуникација, но дали знаеш ти кој е твојот, кои се неговите силни и слаби страни и каков е во споредба со другите стилови? Ние ја избравме поделбата што ја има направено Mark Murpy како резултат на неговата долгогодишна истражувачка работа. 4 ОСНОВНИ КОМУНИКАЦИСКИ СТИЛОВИ: аналитичен, интуитивен, функционален и личен Ниту…

7 насоки за решавање на КОНФЛИКТИ во врска

Одлични врски се развиваат не преку непостоење на конфликти, туку преку решавање на конфликтите кои настануваат на конструктивен начин. Учење и стекнување вештини и техники за тоа како да се “расправате” со некого за кого се грижиш ќе помогне многу повеќе отколку да се обидувате никогаш да немате несогласувања. Ако се грижиш за некого и…

Сакаш да се развиваш? Пријави се за инфо!

*Праќаме по 3 пораки месечно


 

Денес примени ја оваа мисла!

Само оној кој верува во себе,
може да ја стекне довербата на останатите.Што велат за нас?

Одлична можност да го подобрите секој аспект од животот.

Димитар Манчев, учесник на обуката за комуникациски вештини