12342

Времето е најважниот ресурс со кој располагаме. Тоа е ограничено! 60 минути во еден час, 24 часа во еден ден, 7 дена во неделата, 365 дена во годината. Времето е неповратно! Неподготвеноста за соодветна реакција во конкретниот момент или непочитување на одреден рок води кон губење на можноста или неискористување на целиот нејзин потенцијал. Времето е континуирано!
Додека го читате овој текст времето тече… не можеме да го запреме. Единствено што можете е да научите како правилно да го искористите за да живеете успешно и среќно! Оваа обука е вистинското место за тоа!

ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ

Датум: 24.01.2019
Време на реализација: 10:00 до 18:00 часот.
Локација: Скопје (по пријавувањето ќе ви испратиме мапа со локација)
Цена: 2000 денари

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА ОБУКАТА?

 • вработените – кои имаат динамична и обемна работа, мислат дека е невозможно да стигнат да завршат сѐ, во рамки на роковите и квалитетно.
 • менаџерите – кои треба да исполнат претходно дефинирани рокови без да дозволат да бидат дефокусирани и залудно да го трошат времето на неважни обврски.
 • семејни луѓе – кои покрај работата имаат уште многу семејни обврски и живеат со чувство на премореност, неорганизираност и грижа на совест дека не поминуваат квалитетно време со семејството.
 • невработени и студенти – оние кои сакаат да научат како да го искористат правилно времето, да ги напишат семинарските, да ги положат испитите, да ги постигнат своите цели, да најдат работа и ефикасно да ја извршуваат.
 • сите кои сакаат да научат како покрај работните обврски да си обезбедат време и за својот приватен, социјален и семеен живот.

СОДРЖИНА НА ОБУКАТА

 • Што е време, карактеристики …?
 • Што е менаџмент на време?
 • Лична визија.
 • Дефинирање на животните улоги и нивната важност.
 • Поставување на долгорочни, среднорочни и краткорочни цели.
 • Алатка за ПРИОРЕТИЗИРАЊЕ.
 • Креирање на To Dо листа.
 • Тестирање за откривање на КРАДЦИТЕ на ВРЕМЕ.
 • Насоки за неодлагање.
 • Златни правила за МEНАЏЕМЕНТ НА ВРЕМЕ.
 • Психолошко време (минато, сегашност и иднина) и поврзаноста со стресот.

ПРИДОБИВКИ НА ЛИЧНО НИВО

 • Ќе знаеш како да ги организираш обврските.
 • Нема да трчаш од обврска на обврска.
 • Ќе си поставуваш цели и планови кои ќе те водат до зацртаниот успех и мир.
 • Ќе ги откриеш крадците на време и ќе знаеш како да ги отклониш.
 • Ќе имаш време за одмор.
 • Ќе имаш време за луѓето кои ти се драги.
 • Ќе се намали стресот – нема да си во постојано брзање.
 • Ќе го нема чувството дека постојано доцниш.

ПРИДОБИВКИ НА ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО

 • Ќе знаеш да приоритизираш, да дефинираш што е најважно, а што може да почека и да носиш правилни одлуки
 • Ќе ги завршуваш обврските ефикасно и квалитетно, без одложување, во рокот.
 • Ќе научиш како да планираш реалистично, но и како и кога да правиш промени со роковите.
 • Ќе бидеш помотивиран/а за работа – ќе имаш јасни цели и конкретни задачи.
 • Ќе ја подобриш својата ефикасност и организираност и ќе може да конкурираш за посакуваната работа или повисока работна позиција.

ЗАИНТЕРЕСИРАНИ СТЕ ЗА ОВАА ОБУКА?
ПРИЈАВЕТЕ СЕ ТУКА!

ПРИЈАВА